Now Reading
Retas sutrikimas: vaikino skalpas atrodo kaip smegenys

Retas sutrikimas: vaikino skalpas atrodo kaip smegenys

Retas sutrikimas: vaikino skalpas atrodo kaip smegenys

Laikas.lt
Pagal Dailymail.co.uk

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog per šio vaikino skalpą matosi smegenys. Tokią trikdančią būseną sukėlė reta liga, vadinama „cutis verticis gyrata“.

21-erių metų brazilo kaukolė dar prieš porą metų atrodė tobulai normali. Sutrikimas, praėjusią savaitę aprašytas „New England Journal of Medicine“ žurnale, pradėjo ją keisti: skalpas vietomis tapo storesnis, susidarė raukšlės, kurios sukūrė smegenų formos vaizdą.

Du brazilų gydytojai, tyrę tik lotynišką pavadinimą turinčią vaikino būklę, priėjo prie išvados, kad jokie kitokie simptomai pacientui nepasireiškė.

Nustatyta, kad šis vaikinas neturi jokių psichiatrinių ar neurologinių sutrikimų, o prastai besisekantys mokslai nėra susiję su jo skalpo būkle.

Pasak ligoninės „Hospital Universitario de Santa Maria“ dermatologės Karen Schons, tik kosmetiškai ligos paveiktas brazilas yra netgi patenkintas savo galvos išvaizda ir niekada dėl jos nekompleksuoja, neslepia keistai atrodančio pakaušio po kepurėmis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Cutis verticis gyrata dažniau pasireiškia vyrams nei moterims ir išryškėja tuoj po lytinio brendimo. Šio sutrikomo priežastys nėra žinomos, tačiau kartais tai turi ryšį su tokiomis ligomis kaip šizofrenija ar epilepsija.

Šiai ligai negali būti taikomas joks gydymas – jis tiesiog neegzistuoja. Vienintelis būdas, atitaisyti sutrikimo padarytą žalą, yra plastinė chirurgija. Visgi tai kainuoja nemažus pinigus, po jos seka ilgas gijimo periodas, kitos reikalingos procedūros, o šis pacientas džiaugiasi į smegenis panašiu pakaušiu, todėl ant operacinio stalo gultis neketina.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top