Now Reading
Odos priežiūra saulėtą vasarą

Odos priežiūra saulėtą vasarą

Odos priežiūra saulėtą vasarą

Saulės teikiama nauda yra akivaizdi, ji ne tik suteikia mums galimybę džiaugtis šviesa, šiluma ir gera savijauta, bet ir aprūpina žmogaus kūną reikalinga šiluma, skatina žmogaus organizme vitamino D sintezę.

Tačiau netinkami mitybos įpročiai, hormonų disbalansas, farmaciniai produktai, atmosferos užterštumas, retėjantis ozono sluoksnis – sukelia organizmo pakitimus, kurie padaro odą jautrią saulės spinduliams.

Pagrindinė vasaros diktuojama taisyklė besirūpinantiems oda yra nepiktnaudžiauti deginimusi saulėje. Oda, akumuliuojanti saulės energiją, gali net po 5 ar 10 metų atsakyti į tai raukšlėmis, pigmentinėmis dėmėmis, gerybiniais odos navikais, alerginiu dermatitu ir kita.

Tačiau, kaip žiemą bei kitais metų sezonais, taip ir vasarą odą reikia pamaitinti bei palepinti gamtos dovanomis. Visų pirma, svarbu pasirūpinti ja iš vidaus – nėra geresnio sveikos odos šaltinio, nei sveika mityba ir vitaminų gausa. Praturėjusi gamta taip pat gali pasiūlyti receptus iš vasarą gamtoje (sode, pievoje ar darže) randamos augmenijos.

Vaistažolių kaukė

Ant išvalytos odos uždėti suvilgytas marlines servetėles, suvilgytas vaistažolių mišinio (ar vienos iš šių žolelių) arbatos: liepžiedžių, ramunėlių, rožių lapelių, mėtų lapelių.

Šis žolelių mišinys taip pat puikiai tinka naudoti užšaldžius ir ledo kubeliais „prausiant“ veidą rytais ir vakarais.

Agurkų kaukė

Smulkiai sutarkuoti šviežią agurką, išspausti sultis. Iki putų išplakti kiaušinio baltymą ir viską sumaišyti. Kaukę ant veido laikyti 10-15 min.

Taip pat galima veidą “prausti” sušaldytomis agurko sultimis. Agurkų kaukė sutraukia poras, stangrina ir skaistina odą.

Žemuogių kaukė

Vėsiu vandeniu gerai nuplauti saujelę žemuogių, sutrinti jas ir pridėti nedidelę virtą šviežią bulvę ir užpilti valgomuoju šaukštu virinto pieno. Masę gerai išmaišyti ir sutrinti. Košelę užtepti ant veido, po 15-20 minučių veidą nuprausti vėsiu vandeniu ir patepti kremu.

Ši kaukė atgaivina suglebusią, ramina pavargusią veido odą.

Obuolių ir pieno kaukė

Vidutinio dydžio obuolį nulupti ir sutarkuoti arba supjaustyti nedidelėmis riekelėmis, po to užpilti šviežiu pienu. Masę 5 minutes pašildyti ir užtepti ant veido. Po 20 minučių veidą nusiprausti.

Ši kaukė atgaivina pavargusią odą, skaistina.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Bananų kaukė

Iš pusės banano išsunkti košelę, įlašinti 7 citrinų sulčių. Užtepti ant veido ir laikyti 10-20 minučių. Gaivina, lygina odą, stabilizuoja apsauginę riebalų plėvelę.

Morkų kaukė

Smulkia trintuve sutarkuoti morką. 1 šaukštą šios masės arba šviežiai išspaustų morkų sulčių sumaišyti su šaukštu grietinėlės. Tepti veidą ir kaklą, po 10-15 min. nuplauti.

Morkų kaukė drėkina, palepina odą vitaminais ir suteikia sveiką atspalvį.

Medaus ir kiaušinio

Viename inde išplakti kiaušinio trynį, įdėti šaukštą alyvuogių aliejaus, šaukštą grietinės. Viską išplakti ir dėti ant veido. Palaikyti 10-15min. ir nuplauti.

Ši veido kaukė drėkina ir maitina, ypač tinka sausai odai.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top