Now Reading
„Spartakiada” – „Tai yra SPARTAAA!” (Foto)

„Spartakiada” – „Tai yra SPARTAAA!” (Foto)

„Spartakiada” - „Tai yra SPARTAAA!” (Foto)

Liepos 23-25 dienomis, Molėtų rajone, Poviliškio kaime esančiuose poilsio namuose „Tolieja” vyko pats azartiškiausias ir sportiškiausias vasaros muzikos festivalis „Spartakiada”. Gerų įspūdžių iš ten parsivežė ir Laikas.lt.

Kaip jau tampa įprasta vasaros festivaliams, didžiausios minios juos pasiekia vėlais penktadienio vakarais, mat daugelis žmonių pasilinksmiti išskuba tik pasibaigus darbo valandoms.

Įspūdinga muzikinė programa

Šiais metais „Spartakiados” organizatoriai pasistengė įtikti kiekvieno fesitvalio dalyvio muzikiniam skoniui. Trys scenos, kuriose skambėjo muzika nuo lengvų pop garsų, atplalaiduojančio dub iki iš proto žmones vedančio breakcore ir techno.

Tarp daugybės kitų scenoje pasirodė ir visiems gerai pažįstami, Europoje jau spėti pamilti lietuviai „Happyendless”, vokiečiai „Jahcoozi” su savo charizmatiškaja vokaliste, kurios prie scenos susirinkusi minia nepaleido be biso, ištvermingiausius iki ankstyvaus ryto šokdino vieni festivalio organizatorių – „K.U.B. collective”.

Šeštadienis taip pat turėjo savų muzikinių „saldainiukų”: minią kartu privertę dainuoti lietuviai „Empti”, prie kurių pasirodymo pabaigoje prisijungė reperis „MC Kemo”, techno ir house atlikėjas britas „The Advent” ir lietuvis breakcore/dnb atlikėjas „Nervas”.

Sportinės aistros – nuo ankstyvo ryto

Patekėjusi saulė fesitvalio dalyvių palapinėse užkurdavo tikrą pirtį, todėl šeštadienį nuo ryto tinklinio, futbolo ir kitose žaidimų aišktelėse netilo sportinės aistros.

„Spartakiada” – ne veltui sportiškiausias muzikos festivalis Lietuvoje. Norintieji galėjo dalyvauti arba stebėti „DJ Golo” futbolo arba „DJ Kablys” gatvės krepšinio turnyre, savo jėgas išbandyti žaidžiant stalo futbolą, tenisą, tinklinį ar badmintoną. Aukščio nebijantys, galėjo išbandyti „Lokės Pėdos” atvežtą katapultą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kita veikla festivalyje

Kas nesimaudė ežere, nesikaitino saulėje ar nestebėjo sporto varžybų, galėjo dalyvauti įvairiuose dirbtuvėse – čia apie savo užsiėmimus pasakojo DJ, muzikinės industrijos veikėjai, norintieji galėjo eiti į kino seansus, mokytis groti būgneliais, iš šiukšlių daryti komiškus gyvunėlius, susipažinti su video montažais ir, žinoma, neapsieita be ekologijos temų.

Tiesa, galbūt didelis pramogų pasirinkimas įtakojo tai, jog dirbtuvės nebuvo gausiai lankomos, tačiau smalsuolių netrūko niekur.

Baikerių klubas „Vorai” jau yra užsitarnavęs gerą vardą ne viename vasaros renginyje. „Spartakiadoje” tvarką prižiūrėję „Vorai”, kaip visada, susilaukė daug teigiamų atsiliepimų. Griežti, tačiau darantys savo darbą ir maloniai bendraujantys „Vorų” vyrai prisidėjo prie gerų festivalio įspūdžių kraičio.

Parengė Goda Raibytė
Nuotr. J. Zubovič bei iš oficialaus „Spartakiados” tinklapio

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top