Now Reading
Saldainių prisiragavusios bitės pradėjo nešti spalvotą medų

Saldainių prisiragavusios bitės pradėjo nešti spalvotą medų

Saldainių prisiragavusios bitės pradėjo nešti spalvotą medų

Grynas.lt

Šiaurės rytų Prancūzijoje bitės pradėjo nešti keistą medų – melsvai žalio atspalvio. Naujienų agentūra „Itar-Tass“ nurodo, kad bitininkai pavojaus signalą buvo paskelbę jau rugpjūtį. Elzaso Ribovilio bendruomenėje pastebėjo, kad vietoje medaus bitės neša keistą įvairiaspalvę substanciją, rašo newsru.com.

Susirūpinę šeimininkai atliko tyrimą ir nustatė gadinamos produkcijos kaltininkę – įmonės „Agrivalor“ biodujų įrengimus, perdirbančius atliekas iš fabriko „Mars“, kuriame gaminami saldainiai „М&М’s“.
Tai visame pasaulyje garsūs šokoladiniai žirniukai, padengti geltonos, žalios, ryškiai raudonos, mėlynos ar rudos spalvos glazūra. Jie buvo saugomi nehermetiškuose konteineriuose, į kuriuos bitės lengvai rado landą.

Įmonės vadovas pareiškė, kad ši problema buvo iš karto išspręsta, kai tik buvo gautas bitininkų skundas. „Mes pašalinome visus konteinerius, dabar jie bus saugomi uždarose patalopse“, – sakė jis, pridurdamas, kad įmonė „nuoširdžiai apgailestauja dėl susidariusios situacijos“. Jis pažymėjo, jog ateityje visi saldumynai bus saugomi hermetiškoje taroje.

Vietos bitininkų sąjungos pirmininkas Alenas Frijė teigė, kad sunešta masė savo skoniu galbūt ir panaši į medų, tačiau tuo visi panašumai ir baigiasi. „Asmeniškai man tai ne medus, – sakė jis. – Parduoti tokio medaus taip pat bus neįmanoma“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top