Laikas.lt toliau džiaugiasi savo tarpe turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, apsigimusią kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Taigi, pristatome trečiąjį Jurgos blyną, o tiksliau – Karališką sriubą.
Ingredientai
Kalakutienos filė – 500 g
Bulvės – 3 vnt.
Svogūnas – 1 vnt.
Morka – 1 vnt.
Apelsinų sultys – 1 stiklinė
Prieskoniai – pagal skonį
Grietinėlė – šlakelis
Aliejus – šlakelis kepimui
Gaminimas
Daržoves ir mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais. Ant įkaitintos keptuvės paskrudiname mėsą. Į puodą sluoksniais dedame daržoves: pirma bulves, paskui svogūnus ir morkas. Ant viršaus sudedame kalakutieną. Pabarstome druska, pipirais, įdedame keleta lauro lapelių. Supilame stiklinę apelsinų sulčių (geriausia 100 proc. sultys, o ne gėrimas) ir truputį vandens. Svarbu, kad daržovės ir mėsa nebūtų apsemta (kaip nuotraukoje). Tada puodą uždengiame ir ant mažos ugnies viską troškiname apie 50– 60 min. Belieka supilstyti į lėkštes, užpilti šiek tiek grietinėlės ir ant stalo.